תובנות משיחה גלובלית בין משקיעים חברתיים ומנהלי ארגונים חברתיים

תובנות משיחה גלובלית בין משקיעים חברתיים ומנהלי ארגונים חברתיים

/, Video/תובנות משיחה גלובלית בין משקיעים חברתיים ומנהלי ארגונים חברתיים

"Not together in person but together in spirit, we have the same challenges wherever we are in the world"
תובנות משיחה גלובלית בין משקיעים חברתיים ומנהלי ארגונים חברתיים

תודה על השתתפותכם בשיחה הגלובלית למשקיעים חברתיים ומנהלי מלכ"רים מהארץ והעולם אשר נערכה ב 29 ביולי 2020 , לנוכח משבר הקורונה המתמשך. תודה על המשובים המפרגנים, בעקבות שיחה ישירה, ממוקדת, כנה ועניינית.

הנה כמה מהמסרים והתובנות שעלו בשיחה:

המשקיעים החברתיים באים ממקום אמיתי של שותפות ומחויבות:

"Our goal was to provide oxygen for organizations we trust who are already on the ground and ready to act"

תורמים יהודים ברחבי העולם מנסים לאזן בין שני ערכים יהודיים מרכזיים: האחד, "כל ישראל ערבים זה לזה" והשני, "עניי עירך קודמים".
משקיעים חברתיים רבים נחלצים לסייע לארגונים החברתיים בהם הם תמכו עוד לפני המשבר ובהם הם מאמינים. בנוסף לזאת, מקצים תרומות נוספות למענקי חירום מיידים לנוכח צרכי המשבר, הן בריאותיים, הן הומניטריים וגם תחומים נוספים.

"Reaching out for advice, not just for money"
"I'm part of the team of the organizations I support"

משבר הקורונה מהווה אבן בוחן לשותפות אמיתית בין המשקיעים החברתיים והארגונים. הודגשה העובדה כי תורמים אסטרטגיים, לטווח ארוך רוצים ויכולים להעניק לארגונים יותר מכסף. הם נרתמים למשימות סינגור, בניית אסטרטגיה ופתרון משברים בעתות מבחן.

"Money comes with obligation and responsibility"

בטווח הקצר, יש עליה בתרומות בארץ ובעולם, בעיקר בשל קמפיינים ומענקי חירום. גם המענה לסקר הקצר שערכנו במהלך השיחה, הראה תמונת מצב לפיה 64% ממשתפי השיחה שענו לסקר, דיווחו על גיוס תרומות חדשות במהלך משבר הקורונה.

"כל העולם כולו, גשר צר מאוד"

"Because of our commitment to Israel and our Zionist roots, our annual allocation to Israel and overseas will not go down in the short term. That's the good news. The bad news is, that due to COVID, any additional fundraising that we do is really going to be locally focused"

המשבר הוא גלובלי. הצרכים והאתגרים האופיינים לישראל, דומים לצרכים ולאתגרים במקומות אחרים בעולם. כל אחד מתגייס קודם כל לטובת האנשים והארגונים החברתיים בקהילתו ובמדינתו.
הקהילות היהודיות חוות משבר שמאתגר את מודל המימון של כמעט כל שירותי הקהילה כולל חינוך, דת ורווחה, המתבססים על דמי חבר ואירועי גיוס כספים. בתי כנסת, בתי ספר יהודיים, מחנות קיץ יהודיים, מרכזים קהילתיים – כל אלו כמעט ואינם פעילים כרגע, והם הבסיס לחיי הקהילה וליצירת שייכות וזהות יהודית.
לראשונה בהיסטוריה היהודית המודרנית, ולאחר כל כך הרבה שנים בהן יהדות העולם תמכה כספית ומורלית בישראל ובישראלים, אולי זה המקום שלנו, כמדינת ישראל וכחברה, לראות אותם ולהיות שם עבורם.

להביט למציאות בעיניים:

"We know this is just an earthquake before the tsunami"

ניתן להבחין במגמות של עולם הפילנתרופיה והעולם החברתי לנוכח משבר הקורונה, אך קשה עדיין להבין לעומק את הביטויים וההשלכות שלהן.

"Our challenges in philanthropy split into local, national and international-Jewish world… NGOs think about their immediate needs, but funders has many needs in front of them and try to calculate the long term versus the short term"

בטווח הקצר מתמקדים בהישרדות של ארגונים ועשייה חברתית, אבל לנוכח המשבר המתמשך, יש להידרש לבנייה מחדש של תשתיות, העמקת אסטרטגיית הנתינה, עבודה משותפת היכן שאפשר, מיקוד בתוצאות ובאימפקט, גיוון תמהיל הכנסות, ואבחנה באיזה ארגון יש לתמוך, לא רק מתוך הרגל, אלא מתוך היכולת לראות חוזקות של ארגון שבאו לידי ביטוי לפני, במהלך המשבר וגם במציאות החדשה.

השקיעו במערכת היחסים:

"The world of philanthropy shows time and time again its important. The power in philanthropy to be a voice, to be a convener, an accelerator and to strengthen relationship is crucial"

התורמים האסטרטגיים שלכם הם שותפים לדרך, הם בחרו לתמוך בכם כי הם מאמינים בעשייה שלכם. לפני ובמהלך משבר, הם שם עבורכם לחשיבה משותפת, לשינוי והתאמה למציאות המשתנה. דברו איתם, שתפו, התייעצו וחשוב לא פחות התעניינו גם במצבם, ואיך המשבר פוגש אותם במקום האישי.

לשיחה המלאה:

שתף את הפוסט

לשם שינוי ביחד

"לשם שינוי ביחד" – יכולים נותנים משפיעים, בהתכנסות של חברי המליאה ליום שלם שכולו מוקדש לחשיבה על מה עשינו והשגנו עד כה, מהם הנכסים וההזדמנויות לבניית תכנית עשייה ממוקדת לעתיד הקרוב. [...]

מפגש בבנק דרייפוס על צמיחתה של הנתינה בישראל

עסק משפחתי לדורות, פילנתרופיה – אגואיזם או אלטרואיזם? כנראה שגם וגם... שמחנו להשתתף בערב של בנק דרייפוס להציג נתונים על צמיחתה של הנתינה בישראל, לשתף מהי השקעה חברתית, תשואה חברתית והרווח האישי העצום, הסיפוק [...]

רמי ליפמן ואילון תירוש בשיחה מרתקת על היום שאחרי האקזיט

מהי אסטרטגיית ההשקעות העסקיות שלכם? האם הצלחה עבורך היא יותר מאשר רק רווח כספי? ביום שאחרי האקזיט- איך מייצרים משמעות נוספת להצלחה? איך ממנפים את ההזדמנויות החדשות לעשייה חברתית? רמי ליפמן ואילון תירוש, יזמים [...]